U bent hier

Activiteiten in beeld

FOTOGRAFIE | expo Stephan Vanfleteren

FOTOGRAFIE | Jesdanstheater

FOTOGRAFIE
Excursie naar de Turnhoutse Vennen

FOTO-EXPO: STEEKOVER

De cursisten uit de fotografiemodules M3 Up en M4 Zwart/Wit van LBC Mortsel stelden op 21 en 22 september '19 een selectie van hun fotowerk voor onder leiding van hun docente Sanne Weckx.
De expo kreeg de toepasselijke naam STEEKOVER. De expo vond nl. plaats in de kunstgalerij net tegenover ons schoolgebouw aan de Mechelsesteenweg.
De cursisten staken daarom gezwind én goedgezind de straat over. De foto werd gemaakt door Sanne.

Bekijk nog meer verrassende beelden van de opstelling, de feestelijke vernissage en het expo-weekend via deze link.

Meer info en fotomateriaal vind je op de website van de expo: STEEKOVER

MARKT IN MORTSEL

Op woensdag 28 augustus 2019 stonden we met een kleine, maar enthousiaste ploeg op de markt in Mortsel. Gelukkig hadden we een nieuw tentje mee, want we kregen al meteen af te rekenen met een flinke bui! Gelukkig klaarde het al snel weer op. Tijd zelfs voor een ijsje en een fotoshoot met ons 'fototoestel'. Veel kijkplezier!

ITALIAANS: Giornata al verde naturale

In de maand mei organiseerde Luc een uitstap met zijn klas naar zijn geboortestreek (Berlaar/Kessel). Daar werden de cursisten hartelijk ontvangen door Alice en Giorgio.
Er stonden verschillende activiteiten op het programma: proeven van 'alternatieve' Italiaanse gerechten, een workshop muggenmelk en deodorant maken met natuurproducten, én een bijzondere wandeling met enkele lieve langoren. Klik op het hartje en ontdek meer info en foto's. 

 

OP STAP IN ANTWERPEN

Nils en Karolin wandelden op 23 mei met hun cursisten van RG 2.1 in Antwerpen. Klik op de foto hierboven en ontdek waar ze zoals langskwamen.

'SKY' IS THE LIMIT! HONDENFOTOGRAFIE

De cursisten van Module 3 Upgrade fotografeerden op 5 februari huisdieren in een fotostudio. 9 baasjes passeerden met hun trouwe viervoeter voor de camera van onze cursisten. Elke hond heeft zo zijn karakter en het was afwachten hoe elk dier zou reageren op zijn 'fotoshoot'. Het werd dus een hele uitdaging om scherpe portretten te maken. Maar, zoals je kan zien, is de opdracht meer dan geslaagd!
Klik hieronder op 'Sky' en je vindt nog meer prachtige portretten van Sky, Scotty, Louis, Maurice, Stef en Luka.

 

NIEUWE FOTOSTUDIO

Sinds maart is onze eigen professionele fotostudio een feit. De cursisten 'digitale fotografie' hoeven zich niet langer te verplaatsen, maar kunnen gewoon de speelplaats oversteken. Op de eerste verdieping van de voormalige Sint-Lutgardisschool werd een klaslokaal omgetoverd tot een ideale leer- en werkplek.

Gesteund door haar cursisten, ging lesgever Sanne aan de slag met verf, verduisteringsmateriaal, fotorollen, boormachines et cetera. En toen was het eindelijk zover: de eerste foto's in de nieuwe fotostudio! 
Tijd om dat feestelijk te vieren ...

DIGITALE FOTOGRAFIE: JESDANSTHEATER

Onze Module digitale fotografie 3 van dinsdagavond (schooljaar 2017-2018) was welkom in JesDansTheater. Dat is een improvisatiedanstheater onder leiding van Jessie Driessens.
Het was voor de cursisten een onvergetelijke gelegenheid om zich te oefenen in podium- en bewegingsfotografie.
De oefening was voor iedereen een uitdaging met goed gevolg. Geniet mee van enkele beelden.

DUITS: STADSBEZOEK AAN KÖLN

Op 5 mei 2018 bezocht Denise met haar klas RG 2.3 het Duitse Köln. In de voormiddag stond een rondleiding in de ‘Altstadt’ op het programma met een bezoek aan de ‘Dom en Schatzkammer’. 
In de namiddag maakte het gezelschap een rondvaart op de Rijn. Zo konden ze de stad ook eens bekijken vanuit een ander perspectief. 
Naar goede gewoonte werd de excursie afgesloten met een etentje in een sfeervol restaurant.  

ENGELS: 'LADIES ON TOUR' IN MECHELEN

Donderdagmiddag 29/3 ging leerkracht Marita met haar "ladies" van Engels RG 2.1 op city tour in Mechelen
Elke studente had een bezienswaardigheid over Mechelen opgezocht en onder een pril lentezonnetje vertelden ze elkaar (in English of course) over hun weetje. 
Starten deden de cursisten in het ViaVia reiscafé aan de "botanical garden", om daarna langs het Dijle Pad naar de Grote Markt te wandelen en een Guinness te nuttigen in de Irish Pub.
Eindigen deden ze in het Martin's Patershof (het enige hotel in Europa dat in een kerk is gebouwd). Daar kreeg het gezelschap een Engelse rondleiding en namen ze een kijkje in de zeer speciale kamers en suites en genoten (nogmaals) van een drankje met zoete versnaperingen in de lounge. Hoe mooi (en lekker) kan dichtbij zijn!

DIGITALE FOTOGRAFIE: KOERS IN BEELD

Dinsdag 17 oktober: Sluitingsprijs Putte-Kapellen

FRANS: CHANTONS l'AMOUR

De klassen Frans zongen samen bekende en minder bekende Franse liedjes.
Meezingen kan dankzij onze playlist.

AFTERNOON HIGH TEA
De klassen Engels RG 1.2 en 2.1 gingen smullen bij de Duke of Antwerp

MODE MET EEN HART
Afdeling Kleding in de bres voor het Berrefonds

 

DIGITALE FOTOGRAFIE: CYCLOCROSS IN ACTIE
Zondag 19 februari 2017: Internationale Sluitingsprijs Oostmalle

NEDERLANDS: RUBENSWANDELING

DIGITALE FOTOGRAFIE
Project Meetjesland - in de pers!

Wil je meer weten over dit project? Klik dan op de foto!

DUITS: RG 2.2
Daguitstap naar Aken op 28 mei (RG 2.3) en 8 oktober (RG 2.2) 2016

 

FRANS: KLAS CULTUUR 
Excursie naar Luik op 27/05/2016

FRANS: RG 2.3 
Excursie naar Brussel op 16/04/2016

 

LBC MORTSEL OP DE MARKT 
Augustus 2015