U bent hier

Gaelle leert Spaans en geniet van het leven!

In 2018 vertrok Gaelle Le Clef, 46 jaar, voor twee maanden naar Costa Rica. De eerste maand deed ze aan vrijwilligerswerk in het Jaguar Rescue Center, een reddingsorganisatie voor wilde dieren. Ze leerde het project kennen dankzij twee klasgenoten van de Spaanse les bij LBC Mortsel. Speciaal voor dat project zette ze haar professionele loopbaan even ‘on hold’.

Annick, cursist digitale fotografie, ontmoette Gaelle in onze nieuwe fotostudio.

Jaguar Rescue Center

In het Jaguar Rescue Center worden o.a. katachtigen, maar ook brulapen of luiaards opgevangen die gekwetst zijn. Sommige dieren kwamen in contact met niet-geïsoleerde elektrische kabels die ze onterecht beschouwden als takken om aan te bengelen of om de straat over te steken. Voor natuurliefhebber Gaelle was het een fantastische ervaring: zo dicht bij een dier staan gaf haar veel voldoening.

Reismicrobe

Gedurende de tweede maand van haar reis ging Gaelle verder op verkenning in Costa Rica. Met deze reis was Gaelle zeker niet aan haar proefstuk toe. In 2006 trok ze al eens 6 maanden rond en bezocht toen Brazilië, Argentinië, Chili, Peru, Bolivia en Ecuador. Als kers op de taart belandde ze ook nog eens op de Galapagoseilanden! 
Vanwaar die passie voor reizen? Ze lacht en vertelt dat het misschien komt omdat ze verwekt is in het buitenland (Nigeria om precies te zijn) en daarna nog verschillende jaren in Indonesië heeft gewoond.

Spaanse les bij LBC

Gaelle volgt al enkele jaren Spaanse les bij LBC Mortsel en zit nu in de conversatieklas (Richtgraad 4). De sfeer in de groep is schitterend en daarom besloot de hele klas om er nog een schooljaar bij te doen. Haar liefde voor de Spaanse taal is groot: ze kan nu boeken lezen, films bekijken, reizen en communiceren in deze prachtige taal. Daarnaast studeert ze ook nog Turks! Spijtig genoeg wordt dat niet aangeboden in Mortsel, want voor Gaelle is de ligging van de school ideaal omdat ze zelf in de buurt woont.

De wereld ontdekken dankzij een taal

Gaelle raadt LBC zeker aan als je een taal wilt leren. Talen zijn voor haar belangrijk om haar toekomstplannen waar te maken en de wereld verder te ontdekken.

Een leuke ontmoeting

"Gaelle is een vrouw met een ongelooflijke passie. Het was een zeer aangenaam en leerrijk gesprek. Bedankt Gaelle voor deze leuke ontmoeting. Ik onthoud vooral je lijfspreuk 'Pura vida'! Geniet van het leven!"

Annick Van hooymissen
_______________________________

Annick is al enkele jaren cursist digitale fotografie bij LBC Mortsel. Ze zat in het schooljaar '18-'19 in Module 3Up. Ze schreef dit verslag en maakte een professionele fotoreportage met enkele mooie portretten.

Net als Gaelle is Annick ook een grote dierenvriend. In Module 3Up maakten de cursisten vorig schooljaar een project rond hondenfotografie’, ook weer een kolfje naar de hand van Annick.

Meer info over de Jaguar Rescue Foundation.
_______________________________

Foto's en interview: Annick Van hooymissen, cursist fotografie, Module M3Up
Plaats interview: Fotostudio, LBC Mortsel
_______________________________

 Bekijk hier alle foto's !