U bent hier

Nieuwbouw

Onze droom voor een nieuwe school in het groen wordt realiteit!

Het stadsbestuur van Mortsel heeft op 22 mei beslist om het project Stadsterras Oude-God te gunnen aan de firma DMI Vastgoed NV.
Dit team kwam als beste van de vier overgebleven kandidaten naar voren.

Het project Stadsterras Oude-God omvat het binnengebied tussen Mechelsesteenweg, Lusthovenlaan, Edmond Thieffrylaan en Edegemsestraat.

 

Zicht vanuit het stadspark; parkschool rechts in beeld

 

Zicht op het schoolgebouw vanuit Mechelsesteenweg

Het Volwassenenonderwijs LBC is al sinds 1923 actief in Mortsel met een lange traditie van samenwerking met het stadsbestuur. Toch was het onzeker of LBC binnen dit project nog een plaats zou krijgen. Het schoolbestuur van LBC heeft echter resoluut gekozen om partner te zijn en mee te investeren.

Het team van architecten tekende voor ons een nieuw gebouw, gesitueerd op een toplocatie in Mortsel, nl. aan de huidige Mechelsesteenweg (waar nu nog parking Oude-God is).

In de planning van de werken is maximaal rekening gehouden met de noden van onze school.

In de loop van 2019 wordt gestart met de bouw van de ondergrondse parking en de school. Ondertussen blijven we gewoon verder functioneren zoals nu.  Ten vroegste einde 2021 zal deze fase afgerond zijn en kunnen we in één verhuisbeweging onze intrek nemen in het nieuwe gebouw.

 

Zicht op het nieuwe schoolgebouw aan Mechelsesteenweg

 

Een volledig nieuw schoolgebouw met binnenhof

Het gebouw wordt speciaal ontworpen voor volwassenenonderwijs, licht en luchtig, energie- en onderhoudsvriendelijk, uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer, fietsenstalling en ondergrondse parking vlakbij. Het zal naadloos aansluiten bij het nieuwe stadspark dat volop in aanleg is.

We zullen eindelijk voldoende ruimte hebben om te groeien en om alle cursisten en personeelsleden die nu verspreid zitten in Lutgardisschool, Antwerpsestraat en Eduard Arsenstraat te groeperen in een uitnodigend en karaktervol gebouw.

Het volwassenenonderwijs zal een prominente plaats krijgen in een aangename leer- en werkomgeving in het groene hart van Mortsel.

 

Zicht op achterzijde Sint-Lutgardisschool en bewaarde lindebomen

     

 

 

Het team
Projectontwikkeling:                             DMI Vastgoed
Architectuur:                                        META architectuurbureau - MikeViktorViktor Architects
Kunstintegratie:                                    Dirk Braeckman
Landschapsarchitectuur ontwerp:           Landinzicht Landschapsarchitecten
Landschapsarchitectuur uitvoering:        Quadrant
Algemene bouwwerken:                         Democo